Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω απο 1.000 πινακίδες κατατέθηκαν στην Καλαμάτα

Πάνω από 1.000 ιδιοκτήτες επιβατηγών αυτοκινήτων κατέθεσαν μέχρι χθες πινακίδες στην ΔΟΥ Καλαμάτας, για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας. Η κατάθεση πινακίδων για προσωρινή ακινησία οχημάτων θα γίνεται μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Οι ουρές που σχηματίζοντας χθες στη ΔΟΥ, είναι ενδεικτικές της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, που αναγκάζονται να κάνουν… γενναίες περικοπές, καθώς αρκετοί ακινητοποίησαν το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειάς τους. Αλλωστε, τις προηγούμενες χρονιές ακινητοποιήθηκαν πολλά αυτοκίνητα οικογενειών που είχαν δεύτερο και τρίτο αυτοκίνητο. Στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει πίσω τις πινακίδες τους.

Χθες στη ΔΟΥ Καλαμάτας, παρά τις ουρές, δε δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι περισσότεροι σχολίαζαν την οικονομική κατάσταση που τους αναγκάζει να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, έχοντας συμπληρώσει στο σχετικό έντυπο ως αιτία της απόφασής τους “μηχανική βλάβη”. Υπήρξαν όμως και μεμονωμένες περιπτώσεις που σημείωσαν λόγους όπως “οικονομική ανέχεια”, “φτώχεια” κ.λπ.

Η κ. Κούβελα ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες του έτους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση των ιδιοκτητών οχημάτων. Μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περίπου 1.000 πινακίδες, ενώ δεν αποκλείεται να πλησιάσουν τις 1.500, αριθμός που αντιστοιχεί στις πινακίδες που κατατέθηκαν το 2011.

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ υπογράμμισε πως η κατάθεση πινακίδων γίνεται μέχρι τη Δευτέρα, καθώς δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για σιωπηρή παράταση μέχρι τώρα. Αν, με αυτά τα δεδομένα, κάποιος θελήσει να καταθέσει πινακίδες από τις 2 του μήνα και ύστερα, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ολόκληρο το ποσό και όχι κάποιο ποσοστό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...