Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακρατούν επιδοτήσεις με εντολή του Δημάρχου Αν. Μάνης!

"Παρακράτηση επιδοτήσεων για κάλυψη οφειλών προς τρίτους από Τράπεζα Πειραιώς -ΑΤΕ Γυθείου Λακωνίας" καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή , βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Ο Αγροτικός κόσμος άρχισε ήδη να βιώνει με το πιο σκληρό και αυθαίρετο τρόπο τα "καλά" της αποκρατικοποίησης- ξεπουλήματος της ΑΤΕ, αφού σε πολλές περιπτώσεις η Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ χωρίς να υπάρχει η σχετική εντολή και πληρεξουσιότητα προβαίνει όχι μόνο σε συμψηφισμό των οφειλών των αγροτών με τις κοινοτικές ενισχύσεις, πράγμα που ρητά απαγορεύεται αλλά έχει καταστεί και εντολοδόχος είσπραξης των οφειλών τους προς τρίτους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του καταστήματος Γυθείου Λακωνίας, όπου έχουν μπλοκαριστεί λογαριασμοί αγροτών με πρόσχημα την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Ανατολικής Μάνης (ύδρευση ,τέλη , πρόστιμα ,κοκ, κ.λ.π.).

Στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή λειτουργία πρωτοστατεί ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, που επέλεξε ειδικά αυτή την περίοδο πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων να μεθοδεύσει μέσω της ΑΤΕ μια διαδικασία παράνομη, μεταφέροντας ουσιαστικά το βάρος της πράξης του στους υπαλλήλους της τράπεζας.

Μάλιστα δε επιμένει προκλητικά στην επιλογή του συστήνοντας στους διαμαρτυρόμενους να απευθυνθούν για παράπονα στις Τράπεζες, ως και η ΑΤΕ να προχώρησε μόνη της στο μπλοκάρισμα, και όχι μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Επειδή η παραπάνω αντιμετώπιση του αγροτικού κόσμου είναι παράνομη και απαράδεκτη,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Αν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη τακτική τόσο του τραπεζικού συστήματος όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και

2. Ποιές κυρώσεις θα επιβληθούν στα Τραπεζικά καταστήματα που προχωρούν μονομερώς σε παρακρατήσεις επιδοτήσεων με σκοπό των συμψηφισμό οφειλών όχι μόνο προς αυτά αλλά και προς τρίτους.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Κοδέλας, Δημήτρης Παπαδημούλης, Θανάσης Πετράκος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...