Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

"Οχι" του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

"Οχι" στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές λέει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη. Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή της για το ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς προϋποθέσεις, όπως είπε.

"Αυτή η απόφαση σπρώχνει στο κενό τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατηθεί στην αγορά. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, δεν θα αυξήσει το τζίρο, αλλά θα τον αναδιανείμει προς όφελος εκείνων που έχουν τον τρόπο και τη ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή", σημείωσε.

Η κ. Ψηλάκη λέγοντας ότι "η Κυριακή είναι μέρα αργίας για όλο τον κόσμο. Μαζεύεται η οικογένεια. Πάμε στην εκκλησία μας με την οικογένειά μας. Αυτό θα διαλύσει και την οικογένεια, που είναι το μόνο μαζί με τη θρησκεία που μας κρατάει. Με τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές δίνουμε τα πάντα στην τρόικα". Και σημείωσε πως "ο μικροεργοδότης κι ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσουν με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να τα καταφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα".

Τέλος, η πρόεδρος των εμπόρων της Καλαμάτας καλεί όλους τους εμπορικούς συλλόγους να μην υποχωρήσει κανείς, καθώς ήδη από πέρυσι υπάρχει σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαιώνει -όπως αναφέρει- αναφορικά με τις Κυριακές: "Παρ' όλ' αυτά οι γενίτσαροι της τρόικας επανέρχονται" σχολίασε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...