Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κόρινθος: Συνελήφθησαν δύο χρυσαυγίτες για παράνομη οπλοφορία

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για επεισόδιο που είχε γίνει προ ημερών


Δύο άτομα τα οποία φέρεται ότι ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, συνεληφθησαν στην Κόρινθο με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

Πρόκειται για έναν 47χρονο και έναν 48χρονο, στην κατοχή των οποίων, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας γεμιστήρας, ένα μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορούν στο χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού.

Η σύλληψη τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, που διατάχθηκε την 4/10/2013, για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες τέσσερις νεαρούς (δύο 19χρονοι, 20χρονος και 18χρονος) σε βάρος 26χρόνου και ενός 24χρόνου.

Όπως καταγγέλθηκε από τα θύματα, βραδινές ώρες της 28/06/2013 σε εμποροπανήγυρη, στη πόλη της Κορίνθου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα δέκα ατόμων, οι οποίοι φορώντας μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν με σιδερένιες αλυσίδες και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σε έρευνα που έγινε χθες το πρωί, στη Ξυλοκέριζα Κορινθίας, στην οικία του 47χρονου (πατέρα των δύο 19χρονων και του 20χρονου) βρήκαν και κατέσχεσαν:

•Ένα (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

•Έναν (1) γεμιστήρα πυροβόλου όπλου.

•Ένα (1) ψηφιακό οπτικοακουστικό δίσκο και έντυπα, με περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 48χρονου (πατέρα του 18χρονου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.

•Δεκαεννέα (19) φυσίγγια.

•Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας -21- εκατοστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...