Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας: Συνάντηση ενάντια στο μνημόνιο και στο ρατσισμό

"Μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ενάντια στα μνημόνια, στο ρατσισμό και την ξενοφοβία", θα είναι το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας.

Θα είναι μια μαχητική αγωνιστική απάντηση στην εγκληματική δράση των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν στο Φεστιβάλ.

Ο Μάκης Λεβέντης, από τον Παμμεσσηνιακό Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ζήτησε «να μπει βαθιά το νυστέρι, για να ξηλωθούν οι θύλακες της Χρυσής Αυγής σε Αστυνομία, Στρατό και ΕΥΠ». Κι έθεσε ως στόχο «να προωθήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή».

Ο Δημήτρης Κουφόγιαννης, από την Ανοιχτή Συνέλευση, μίλησε για «μαζική αγωνιστική απάντηση στο εκφασισμό της κοινωνίας και στον αυταρχισμό της εξουσίας» και παρατήρησε πως «απέναντί μας είναι η οικονομική και κοινωνική ολιγαρχία και όχι ο διπλανός μας».

Η Χριστίνα Λαδά, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σημείωσε ότι «πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ρατσιστών που χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ότι δε θα περάσει αυτή η πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια».

Η Μαριλένα Διαμαντάκη, από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, επεσήμανε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη διαφορετικότητα.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών", παρατήρησε ότι το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε το φεστιβάλ μίσους της Χ.Α. στην Καλαμάτα κι εκτίμησε πως τα καύσιμα για την άνοδο του φασισμού είναι η άγρια οικονομική πολιτική που οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΟ "Δήμητρα", τάχθηκε «ενάντια στη φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία και στο φασισμό της πείνας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των μνημονίων». Και τάχθηκε υπέρ της ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Ο Νίκος Πατσαρίνος, εκπρόσωπος των μηχανικών, παρατήρησε ότι «η παραπαίουσα κυβέρνηση καλλιεργεί τη θεωρία των δύο άκρων, όποιος έχει διαφορετική άποψη εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή». Και συνέστησε «ενότητα, να φύγει το "εγώ" και να σμίξει με το "εμείς"».

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...