Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνής διάκριση από Global Thinkers Forum για τον Αρκά γλύπτη Νίκο Φλώρο

Ιωάννης Σμυρνιώτης (Δήμαρχος Τρίπολης), Νίκος Φλώρος, Ελισάβετ Φιλιππούλη (Πρόεδρος του Global Thinkers Forum), Stephen Cole (κεντρικός παρουσιαστής του Al Jazeera English)

Η βράβευση του συμπίπτει με την αναδρομική του έκθεση με τίτλο «Ελλάδα» στο κρατικό μουσείο της Μόσχας tsaritsyno.


Η τελετή απονομής έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας.
Νίκος Φλώρος, Ελισάβετ Φιλιππούλη (Πρόεδρος του Global Thinkers Forum)

Το βραβείο αυτό ο καλλιτέχνης το αφιέρωσε στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη του, που έφυγε από τη ζωή, George Best Costacos.


Θέλοντας να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του κάλεσε τον Δήμαρχο Τρίπολης κο Ιωάννη Σμυρνιώτη για να του απονείμει το βραβείο του.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Νίκο Φλώρο ως έναν από τους πιο αξιόλογους και αναγνωρισμένους ανά τον κόσμο καλλιτέχνες και πρόσθεσε πως είναι τιμή για την Τρίπολη να εκπροσωπείτε πολιτιστικά από έναν καλλιτέχνη του μεγέθους του Νίκου Φλώρου.

Νίκος Φλώρος, Γιώργος  Καμίνης (Δήμαρχος Αθηναίων)
Ο καλλιτέχνης ευχαριστείσαι με ιδιαίτερη συγκίνηση την Πρόεδρο του Global Thinkers Forum Ελισάβετ Φιλιππούλη και τους συνεργάτες του, Τον επιμελητή των εκθέσεων του Αριστοτέλη Καραντή, την οργανώτρια της έκθεσης του στη Μόσχα Julia Susalova, Την Dora Ziongas, και τον προσωπικό του φωτογράφο Ηλία Διαμαντάκο. Επίσης τους σημαντικούς φίλους του τον τίμησαν με την παρουσία τους. Τον χρυσό ολυμπιονίκη και πρόεδρο του συλλόγου ολυμπιονικών Ελλάδας Δημοσθένη Ταμπάκο, Τον πρόεδρο του ιδρύματος Άλμπερτ Σβάιτσερ, Βαρόνο Τόνι Χατζηδημητρίου, τον Ανδρέα Κοίλη από το Υπ. Πολιτισμού, και το ζεύγος Καλτεζιώτη. Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του συλλόγου 'ΕΛΠΙΔΑ' Κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Νίκος Φλώρος, Αριστοτέλης Καραντής (επιμελητή εκθέσεων Ν. Φλώρου), Julia Susalova (οργανώτρια της έκθεσης του Ν. Φλώρου στη Μόσχα), Maisah Sobaihi, (Ακαδημαϊκός/Σκηνοθέτης/Συγγραφέας/Ηθοποιός), 
Εκτός του Νίκου Φλώρου βραβεύτηκαν οι εξής διεθνείς προσωπικότητες: 1. Αριστεία στην Ηγεσία (Α.Ε. Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ) 2. Αριστεία στην Προώθηση της Ειρήνης & της Συνεργασίας (Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος) 3. Αριστεία στη Φιλανθρωπία (Hani Masri, Πρόεδρος του Tomorrow's Youth Organization) 4. Αριστεία στην Παγκόσμια Σκέψη (Nouriel Roubini, Οικονομολόγος) 5. Αριστεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (SirDavidFrost, 1939-2013) 6. Αριστεία στο Ανθρωπιστικό Έργο (Professionals for Humanity & Gbemouotor Kama) 7. Αριστεία στην Καινοτομία (Νίκος Φλώρος, καλλιτέχνης) 8. Αριστεία στη Θετική Αλλαγή (Dr Ibrahim Abouleish, ιδρυτής του SEKEM) 9. Αριστεία στην Ισότητα των Φύλων (Shahira Amin, δημοσιογράφος) 10. Αριστεία στην Διαπολιτισμική Συνεννόηση (καθηγητής TuWeiming, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου) 11. Αριστεία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sir Dirk Brosse & Ludwig Wicki, μαέστροι) 12. Αριστεία στην Επιχειρηματικότητα (Μάρκος Βερέμης, ΔΣ Upstream) 13. Αριστεία στην Πρωτοπορία (Maisah Sobaihi, Ακαδημαϊκός/Σκηνοθέτης/Συγγραφέας/Ηθοποιός)

Νίκος Φλώρος, Αριστοτέλης Καραντής (επιμελητή εκθέσεων Ν. Φλώρου), Ελισάβετ Φιλιππούλη (Πρόεδρος του Global Thinkers Forum), Γιάννης Βλαζάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...