Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καλαμάτα: Αντίθετος ο δήμαρχος για αλλαγή στο ισχύον καθεστώς της μαρίνας


ΤΗΝ πλήρη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη επένδυση του οικονομικού κολοσσού Dogus στη μαρίνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση μετά την είδηση πως η D-Marin, μέλος του συγκεκριμένου τουρκικού ομίλου, αγόρασε τις μετοχές του ομίλου Κυριακούλη στις μαρίνες που εκμεταλλεύεται, χωρίς πάντως να αναφέρεται σαφώς αν η συμφωνία αφορά και τη μαρίνα της Καλαμάτας. 

«Διαφωνούμε γιατί έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του δήμου. Δεν δεχόμαστε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της πόλης, κανένα επιχειρηματικό σχέδιο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει όταν είναι απέναντι στην πόλη ή χωρίς να ρωτιέται η πόλη» τόνισε ο κ. Νίκας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπενθύμισε πως πριν από μερικούς μήνες η δημοτική αρχή και το δ.σ. της «Διοκλής» είχαν απορρίψει αίτημα του ομίλου Κυριακούλη –που έχει το 60% των μετοχών της μαρίνας– να εκχωρήσει τις μετοχές αυτές, καθώς σύμφωνα με τη σύμβαση, για ενδεχόμενη εκχώρηση των μετοχών έχει λόγο ο δήμος.

«Αρνηθήκαμε τότε, αυτή ήταν η κατεύθυνση του κεντρικού δήμου και η ομόφωνη απόφαση του “Διοκλή”, η οποία και κοινοποιήθηκε για λόγους που συνδέονται με τα συμφέροντα του δήμου, δηλαδή το ετήσιο όφελος του δήμου και πολλά άλλα, καθώς και η σχέση της μαρίνας με την ανάπτυξη της δυτικής παραλιακής περιοχής», σημείωσε ο κ. Νίκας. «Η δημοτική αρχή είναι υπέρ των επιχειρήσεων, υπέρ της επιχειρηματικής δράσης, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης, υπέρ των θέσεων εργασίας. Αλλά όλα αυτά με σχεδιασμό, σε συνεργασία και συνεννόηση με την πόλη και την εκπροσώπησή της και προφανώς με διεκδίκηση και κατοχύρωση δικαιωμάτων για την πόλη», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...