Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

OΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΆΡΓΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN


To Άργος είναι μια πόλη στη Νότια Ελλάδα, με μεγάλη ιστορία που χρονολογείται από 4000 χρόνια. Ένας μεγάλος αριθμός μνημείων και αρχαιολογικών χώρων μαρτυρούν την ιστορία και το παρελθόν της πόλης μας. Σήμερα κατοικείται από περίπου 30000 πολίτες. 

Οι μαθητές των λυκείων στο Άργος, οι οποίοι βλέποντας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την εξέλιξη της φυσικής σωματιδίων μέσω του πειράματος στο CERN, είναι πρόθυμοι να μάθουν από πρώτο χέρι περισσότερα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε συνδυασμό με ένα μάθημα που δίνεται από την καθηγήτρια Χριστίνα Κουρκουμέλη και την ομάδα της από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σχετικά με το πώς να αναλύουν πραγματικά γεγονότα φυσικής από το πείραμα ATLAS, η εικονική επίσκεψη που συνδέει την αρχαιότερη πόλη στην Ελλάδα με μία από τα μεγαλύτερα πειράματα του αιώνα προβλέπεται να είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εκπαιδευτική κοινότητα του Άργους.

H Παρουσίαση έγινε στις 24 Ιανουαρίου στο 3ο Λύκειο Άργους στην αίθουσα του ΕΚΦΕ. Η δραστηριότητα έγινε σε συνεργασία με την 2οβάθμια επιτροπή του Δήμου Άργους Μυκηνών με υπεύθυνο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άργους και πρόεδρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ . Θεόδωρου Βασιλόπουλου. Παρών και ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος, ο οποίος δώρισε αναμνηστικά στους υπευθύνους του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...