Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδος, Ιάκωβος

Την παραίτησή του, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο 'Αργος, για την επανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους και πολιούχου της πόλης, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος.

Πανηγυρικά εορτάζει η πόλη του Άργους την ανάμνηση της επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του Μητροπολίτη Αργολίδος κκ. Ιακώβου ,τελικά κατάφερε και ήρθαν και πάλι στον τόπο τους τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου, πέρασαν πέντε χρόνια και η πόλη του Άργους και η τοπική εκκλησία εορτάζει κάθε χρόνο την εορτή αυτή με κάθε λαμπρότητα.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , παρόντος και του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου. Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Καλλίνικος κήρυξε τον θείον λόγο και μίλησε για την ιστορία της επανακομιδής των λειψάνων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατώντας του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου , παρόντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου .Στο τέλος της θείας λειτουργίας διαβάσθηκε το κόλλυβο του Αγίου Πέτρου .Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων πέριξ του Καθεδρικού ναού .Στο διήμερο εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων παρευρέθησαν οι βουλευτές κ. Ιωάννης Μανιάτης και ο βουλευτής με την ΝΔ Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός , ο δήμαρχος του δήμου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος , ο πολιτευτής κ. Βασίλης Σιδέρης ,οι τοπικές αρχές του δήμου και πλήθος κόσμου . 

Να σημειωθεί πως κατά την σημερινή εορτή ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Ιάκωβος ανακοίνωσε στο ποίμνιο του, φανερά συγκινημένος πως έχει υποβάλει την παραίτηση του στην Σύνοδο και περιμένει την απάντηση . Αυτή η ανακοίνωση έκανε όλο το εκκλησίασμα να φωνάζει Άξιος για τον επίσκοπό του . Φανερά συγκινημένος κι ο βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Κ. Καλλίνικος ,ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιάκωβο για ότι έχει κάνει για εκείνον μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...