Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

CNN: Μετά από 25 αιώνες ένας ελληνικός ναός στη Κόρινθο, βλέπει το φως

Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN αφιερώνει ειδικό κομμάτι και χαρίζει παγκόσμια δημοσιότητα στο νέο φωτισμό του Ναού του Απόλλωνα στην Κόρινθο, επικαλούμενη σχετική αναφορά του Greek Reporter. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Από της κατασκευής του περίπου το 540 π.Χ., είναι δύσκολο να μην προσέξει κανείς το Ναό του Απόλλωνα στην Κόρινθο, περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας, πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Αυτό ίσχυε αν τύχαινε να τον επισκεφθεί κανείς κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αυτό άλλαξε το Σάββατο, όταν ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός φωτίσθηκε για πρώτη φορά το βράδυ.

Το σχέδιο για τον φωτισμό του ναού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 μετά από μελέτη της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία επιθεωρεί την προστασία, συντήρηση και την διοίκηση της ελληνικής κληρονομιάς στην περιοχή.

«Όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με την διατήρηση της ενέργειας ελήφθησαν υπόψη και έγιναν προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση φωτός», σύμφωνα με τον Greek Reporter. «Ο ναός φωτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε θα είναι εύκολο να αντιστραφεί σε περίπτωση αναπαλαίωσης».

Οι εντυπωσιακοί κίονες και άλλα απομεινάρια του Δωρικού Ναού βρίσκονται σε υπερυψωμένο επίπεδο με εκπληκτική θέα στην περιοχή που καταλαμβάνεται από την αρχαία πόλη, η οποία καταστράφηκε μετά από σειρά σεισμών, ο τελευταίος εκ των οποίων το 1858.

Ο ναός αποτελεί σημαντικό ιστορικό πόλο έλξης και αγαπημένο τόπο λήψης φωτογραφιών για τους τουρίστες.

Η Αρχαία Κόρινθος ήταν κάποτε η μεγαλύτερη πόλη και το πλουσιότερο λιμάνι της Αρχαίας Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...