Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Αποκατάσταση οδοστρώματος στο Κυπαρίσσι Λακωνίας


Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος στο Κυπαρίσσι  Λακωνίας με το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, να κάνει λόγο για λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

«Δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα ενός εξαιρετικού και σημαντικού τουριστικού προορισμού, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της διάβρωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Παραλίας στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή, της σύμβασης κατασκευής του έργου , το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και χρόνο υλοποίησης το καλοκαίρι του 2013.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι στις 7 Φεβρουαρίου 2013 θα δοθεί σε δημοπρασία η κατασκευή του δρόμου του Φωκιανού, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία:

«Πρόκειται για καίρια παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό του Ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελετητικής προσέγγισής του και τον έχουμε χαρακτηρίσει έργο σημαία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο οδικός άξονας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Τέλος, αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή της Νότιας Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, «αίρεται η απομόνωσή της γιατί μειώνεται ο χρόνος προσέγγισής της από τους επισκέπτες και διευκολύνεται η μεταφορά των προϊόντων της σημαντικής αυτής παραγωγικής περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...