Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Κούρεμα χρέους δανειολήπτη από 214.000 σε 68.000 ευρώ από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας

Τη δυνατότητα να συνεχίσει τη ζωή του με αισιοδοξία έδωσε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε άνεργο δανειολήπτη, ο οποίος αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τις τράπεζες, ύψους 213.999 ευρώ. Πρόκειται για 53χρονο οικοδόμο, που λόγω της κρίσης στην οικοδομή, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκανε μεροκάματα. Το δικαστήριο αποφάσισε το "κούρεμα" του χρέους του από στεγαστικό και καταναλωτικά δάνεια προς 6 τράπεζες. Ετσι, όπως ανέφερε στην "Ε" ο δικηγόρος του Αριστομένης Σκούλικας, από τις 213.999 ευρώ που χρωστά θα πληρώσει το πολύ 68.000 ευρώ.

Ο δανειολήπτης έχει τρία ενήλικα παιδιά και ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στην Καλαμάτα, η εμπορική αξία του οποίου κρίθηκε από το δικαστήριο ότι είναι 80.000 ευρώ.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ορίζει μηδενικές καταβολές για ένα έτος. Εξαιρεί από την εκποίηση το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο -δηλαδή το διαμέρισμα στην Καλαμάτα, που είναι η κύρια κατοικία του- και του επιβάλει, να καταβάλει 3 χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης και για 16 χρόνια το ποσό των 124 ευρώ το μήνα στην τράπεζα που είχε την κύρια οφειλή από το στεγαστικό δάνειο, δηλαδή 23.800 ευρώ. Ετσι, για το σύνολο των οφειλών του θα πληρώσει 23.800 ευρώ, ενώ σε αυτό θα προστεθεί το ποσό που θα κρίνει το δικαστήριο αφού αξιολογήσει εκ νέου μετά από 8 μήνες την οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με το δικηγόρο του το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει για όλες τις οφειλές του δεν θα ξεπερνά το ποσό των 68.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου του.

Ο Αριστομένης Σκούλικας είπε για την απόφαση: «Είναι μια γενναία και δίκαιη απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας με την οποία δίνεται η ευκαιρία στο συγκεκριμένο οφειλέτη να δώσει μια οριστική λύση στο σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του, διασώζοντας την πρώτη κατοικία του και καταβάλλοντας ένα εύλογο ποσό, δεδομένων των μειωμένων οικονομικών δυνατοτήτων του».


eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...