Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κινδυνεύει πάλι το Κάστρο Κορώνης

Το κάστρο της Κορώνης χρήζει άμεσης προστασίας για να σωθεί από την κατάρρευση. Αυτό τονίζει στην “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Καλαμάτας, εκφράζοντας την αγωνία της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος Πελαγία Λευτάκη-Αρβανίτη, με αφορμή το γεγονός της κατάρρευσης ενός κομματιού από τους πρόποδες του προμαχώνα.

Η κ. Λευτάκη επισημαίνει και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την προστασία στην παραλία στο Αρτάκι, ενώ σημειώνει πως μέχρι τώρα παρά τις εκκλήσεις και τις φωνές, κανείς υπεύθυνος δεν ακούει, δεν ενδιαφέρεται.

“Το κάστρο και πάλι κινδυνεύει. Κάθε φορά φωνάζουμε, αλλά δε μας ακούνε”, παρατήρησε η κ. Λευτάκη και σημείωσε: “Είναι ένα σπουδαίο μνημείο, η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό έχει και προβάλλει η Κορώνη. Κρούουμε εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου και δεν ακουγόμαστε πουθενά”.

Για το πρόβλημα που προκάλεσε ξανά στο Αρτάκι η θαλασσοταραχή, ανέφερε ότι “αποκλείστηκαν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της περιοχής και καθώς είναι σε εξέλιξη το έργο προστασίας της εισόδου της Κορώνης, δεν είχαν πρόσβαση ούτε από την πάνω πλευρά”.

Ολοκληρώνοντας, η αντιδήμαρχος επεσήμανε πως “χρήζουν άμεσης προστασίας και το κάστρο και το Αρτάκι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...