Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Φωτιά στην περιοχή Άκοβα, του δήμου Άργους

 
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Άκοβα, στο λόφο πίσω από το γήπεδο της πόλης

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκετε σε εξέλιξη στην περιοχή Άκοβα του Άργους με τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή είναι μεγάλος.


Στην κατάσβεση συμμετέχουν δυνάμεις τις πυροσβεστικής από πολλούς όμορους νομούς ενώ 5 αεροσκάφη canadair και 2 pezetel κάνουν ρίψεις νερού.


Τον συντονισμό έχει ο διοικητής Πελοποννήσου που κάνει έκκληση στους πολίτες με αυτοκίνητα να μην μεταβαίνουν στην πυρκαγιά γιατί δυσχεραίνουν την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων που καταφθάνουν από όλη την Πελοπόννησο.


Εκεί που εστιάζουν τις προσπάθειες οι πυροσβέστες είναι η περιοχές Άκοβα και Κόκλα όπου υπάρχουν σπίτια. Ενώ κινδυνεύουν επίσης το μοναστήρι Γεννήσεως του Χριστού. Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Άργος που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις στο πίσω μέρος του κάστρου Λάρισα στις περιοχές Άκοβα και Κόκλα.


Η φωτιά έχει επεκταθεί προς το Κεφαλάρι και το γηροκομείο του Άργους με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη με το χρόνο πριν νυχτώσει να μπορέσουν να την ελέγξουν όσο έχουν την βοήθεια των εναέριων μέσων.


Στην πυρκαγιά από την πρώτη στιγμή έχει μεταβεί ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών για να συνδράμει την πυροσβεστική με υδροφόρες του δήμου, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται οι μονές Γέννηση του Χριστού και Αγία Μαρίνα. Στην πυρκαγιά συμμετέχουν δυνάμεις από όλη την Πελοπόννησο, εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα από την Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...