Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Μοναδική έκθεση φωτογραφίας για τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας στην Καλαμάτα

Μια μοναδική Έκθεση Φωτογραφίας από το Ιστορικό Αρχείο της ΔΕΗ με θέμα «Η ΔΕΗ και ο Εξηλεκτρισμός της Ελλάδας» πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (Αριστομένους 33), η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και αύριο 3 Δεκεμβρίου 2013

·         Η Έκθεση καλύπτει μια ιστορική περίοδο που ξεκινάει από το 1889 και φθάνει έως τις μέρες μας. Έτσι, οι επισκέπτες μέσα από περισσότερες από 100 μεγάλες φωτογραφίες της προπολεμικής και της μεταπολεμικής περιόδου, αλλά και από έγγραφα για τις 18 μεσσηνιακές εταιρείες ηλεκτρισμού κλπ, έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν τις τεράστιες αλλαγές που έφερε ο Ηλεκτρισμός στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία.


·         Οι φωτογραφίες για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την αξιοποίηση του ρεύματος για την εκβιομηχάνιση της χώρας, τα μεγάλα ενεργειακά έργα της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο, την ταχύτατη ανάπτυξη της χρήσης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών κλπ αναδεικνύουν τη μοναδική κοινωνική και αναπτυξιακή συμβολή της ΔΕΗ στην πλήρη αλλαγή των δομών της Οικονομίας και τους τρόπους διαβίωσης των νοικοκυριών.

·         Τέλος, στην Έκθεση παρουσιάζεται ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από την Έκθεση Οικιακών Ηλεκτρικών Συσκευών που είχε οργανώσει η ΔΕΗ …το 1962 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας!

Τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης πραγματοποίησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου – την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου – παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού, του προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος κ. Δημήτρη Μανιατάκη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικών υπηρεσιών, παραγωγικών τάξεων κλπ και ανωτάτων στελεχών και εργαζομένων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...