Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

13 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία


Συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, προσήχθησαν τριάντα επτά (37) και έγινε έλεγχος σε εκατόν εξήντα επτά (167)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα έξι (66) παραβάσεις


Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (20.12.2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εξήντα επτά (167) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαέξι (116) ήταν ημεδαποί και πενήντα ένα (51) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα (21) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

· Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για απόπειρα δωροδοκίας.

· Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

· Μία (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις των Νομοθεσιών περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, περί Αλλοδαπών και του Υγειονομικού Κανονισμού.

· Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρείς (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

· Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπών σε κατάστημα και οικία, στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβάσιας και στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, σε βάρος ενός (1) 27χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας και σε βάρος ενός (1) 23χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν πενήντα εννέα (59) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...