Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Έπιασαν τη σπείρα ληστών της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών

Τέσσερις από τους πέντε τσιγγάνους που συμμετείχαν στις ληστείες συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ αναζητείται ένας 22χρονο


Τουλάχιστον πέντε ληστείες είχε διαπράξει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η σπείρα που έστηνε παγίδες στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, τοποθετώντας εμπόδια στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. 


Τέσσερις από τους πέντε τσιγγάνους που συμμετείχαν στις ληστείες συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ αναζητείται ένας 22χρονος.

Στα ίχνη των μελών της συμμορίας οδήγησε η τελευταία ληστεία που είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη σε βάρος ενός 66χρονου, το αυτοκίνητο του οποίου ακινητοποίησαν στο 93ο χιλιόμετρο ρίχνοντας μεταλλικά αντικείμενα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια τον χτύπησαν και του άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου ταυτοποίησαν τους δράστες, έναν ανήλικο ηλικίας 16 και άλλους τρεις 23, 34 και 23 χρόνων, και τους συνέλαβαν με εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κορίνθου. Σε βάρος τους και σε βάρος του αναζητούμενου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους αποκάλυψε μέρος των αντικειμένων που είχαν αρπάξει από τις πέντε ληστείες, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους στους οποίους είχαν στήσει ενέδρα με εμπόδια στο ίδιο σημείο της εθνικής. Μέσα σε έξι ημέρες τον Σεπτέμβριο, οι τσιγγάνοι κακοποιοί είχαν ληστέψει με την απειλή όπλου και χτυπήματα έναν 54χρονο από τον οποίο πήραν το κινητό του, έναν 23χρονο που του άρπαξαν χρήματα και δύο κινητά και έναν 39χρονο από τον οποίο επίσης έκλεψαν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Χρήματα έκλεψαν και στις 19 Οκτωβρίου με τον ίδιο τρόπο από έναν 61χρονο. Οι έρευνες συνεχίζονται για την διαλεύκανση και άλλων ληστειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...