Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τατούλης - Καμπόσος: Η ανάπλαση του Άργους θα αλλάξει ριζικά την ζωή στην πόλη

Για τους δημότες και τους επισκέπτες


Η απόφαση που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη στις 27/11/2013 μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την οριστική ένταξη του έργου με προϋπολογισμό, 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Η περιοχή παρέμβασης μεγαλώνει και φθάνει περίπου 40 στρέμματα στο ιστορικό κέντρο του Άργους. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά το αστικό τοπίο και τη ζωή στην πόλη.
Οι αλλαγές θα είναι αισθητικές, κυκλοφοριακές και λειτουργικές με σαφείς προεκτάσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.


Θυμίζουμε πως αφορά στην ανάπλαση των παρακάτω περιοχών:
• Πλατεία Αγίου Πέτρου
• Οδός Δαναού
• Παρακείμενο Πάρκο πλατείας Αγίου Πέτρου (οδός Νικηταρά & Βασ. Γεωργίου)
• Οδός Βασιλίσσης Όλγας – Ιστορική διαδρομή
• Πλατεία Δημοκρατίας
• Πάρκο Μπόνη
• Πεζοδρομήσεις πέριξ των ανωτέρω χώρων και τμήμα της οδού Δαναού, από την οδό Καποδιστρίου μέχρι την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Η συγκοινωνιακή μελέτη αφορά σε επεμβάσεις σχετικές με την ανάπλαση της Κεντρικής Περιοχής της Μελέτης καθώς και σε επεμβάσεις στο σύνολο της πόλης του Άργους με στόχο τη βελτίωση στην κυκλοφοριακή λειτουργία του δικτύου της πόλης. Η διαφορά με την υπάρχουσα κατάσταση και ειδικά μετά την μεταφορά του ΚΤΕΛ αναμένεται καταλυτική.

Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος ανακοίνωσε πως αναμένεται να βγει στον αέρα η δημοπράτησή του πριν το τέλος του έτους. Τόνισε, επίσης, πως μετά την παρέλευση των 52 ημερών προθεσμίας που ορίζει ο νόμος για τους διεθνείς διαγωνισμούς αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο, που έχει χρονικό ορίζοντα 8 μηνών.

«Στη δίνη της κρίσης αντιπαρατάσσουμε τη δράση και την ανάπτυξη! Αλλάζουμε πορεία. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Το 2014 είναι έτος σταθμός για την πόλη. Το Άργος προοδεύει, βελτιώνει την επισκεψιμότητά του, δίνεται, επιτέλους, τέλος στην ασχήμια. Παρά την πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών βρίσκεται ανάμεσα στους 40 Δήμους που εκπλήρωσαν τη στοχοθεσία οικονομικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Βεβαιώνουμε τους πολίτες, ότι θα τους παραδώσουμε ένα  έργο που θα το απολαμβάνουν σύντομα και για πολλά πολλά χρόνια. Ένα έργο που θα είναι σύγχρονο, λειτουργικό για εμάς και τους επισκέπτες μας!»

 Τελικά αλλάζουμε..Μετά απ’ αυτό το έργο θα μπορούμε να γίνουμε τουριστικός προορισμός και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας, κάτι που το έχουμε ανάγκη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...