Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Από που προέρχονται τελικά τα 12,5 εκατ. του πλούσιου 45χρονου αγρότη της Λακωνίας;

Tην υπόθεση ενός πορτοκαλοπαραγωγού, κατοίκου ενός χωριού λίγων κατοίκων έξω από τη Σπάρτη που βρέθηκε να διατηρεί λογαριασμούς που θα ζήλευαν αρκετοί επιχειρηματίες, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, ερευνά τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ.


Ο ηλικίας 45 ετών αγρότης που βρέθηκε να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς της τάξης των 12,5 εκατ. ευρώ και ασχολούνταν με καλλιέργειες πορτοκαλιών και αργότερα έγινε ιδιοκτήτης εταιρείας με συσκευαστήριο εσπεριδοειδών και κατασκευή χαρτοκιβωτίων στη Λακωνία αλλά και στην Αργολίδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Τοvima.gr , επικαλούμενο στοιχεία του ΣΔΟΕ, το τελευταίο διάστημα ο 45χρονος είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πέραν των αγροτικών αφού αγόρασε ένα πρατήριο καυσίμων και ένα καφέ μπαρ εστιατόριο στην ίδια περιοχή της Λακωνίας. Το διάστημα αυτό παρουσίαζε και σημαντική αύξηση της περιουσίας του.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ο 45χρονος εμφανιζόταν ως παράγοντας ποδοσφαιρικού σωματείου της περιοχής και μάλιστα προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, ενώ σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι βασίζεται «στις χορηγίες των κατοίκων της περιοχής και μπορεί κι εγώ να βάλω κάτι παραπάνω...».

Η έρευνα του ΣΔΟΕ (γίνονται κυρίως από την περιφερειακή Διεύθυνσης Αττικής και του ΥΠΟΙΚ) για τον εν λόγω πορτοκαλοπαραγωγό ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία και τα μέχρι τώρα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά.

Οπως ανέφερε άλλο στέλεχος του ΣΔΟΕ, «στον έλεγχο που γίνεται σε όλα τα οικονομικά στοιχεία του 45χρονου την περίοδο 2002-2012 εμφανίζεται εντυπωσιακή προσαύξηση της περιουσίας του κυρίως την περίοδο 2006-2007, ενώ στις φορολογικές δηλώσεις του δήλωνε ποσά της τάξεως των 15.000-25.000 ευρώ».

Τα ερωτηματικά των συγχωριανών του και η κληρονομία από τις ΗΠΑ

Βέβαια, όπως αναφέρει το Tovima.gr, ναι μεν κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνταν για την οικονομική του εκτόξευση, ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο 45χρονος κληρονόμησε έναν θείο του, κομμωτή στη Νέα Υόρκη, ο οποίος εμφανιζόταν να είχε μεγάη περιουσία στις ΗΠΑ.

Τι απαντά ο πορτοκαλοπαραγωγός

Στέλεχος του ΣΔΟΕ, με το οποίο επικοινώνησε Tovima.gr, τόνισε ότι ο ιδιώτης «θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση της περιουσίας του προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει», ενώ ο 45χρονος με δηλώσεις του στον ίδιο ιστότοπο σημείωσε τα εξής: «Εχω πληροφορηθεί τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Εξήγησα ότι τα ποσά αυτά αφορούν συναλλαγές της εταιρείας μου την περίοδο 2006 - τέλη του 2011 και όλα είναι απολύτως ευκρινή».

Εργάτες, άνεργοι, αγρότες με λογαριασμούς εκατομμυρίων

Εντωμεταξύ πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) δείχνει ότι τo 99% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ με βάση την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεών τους.

Πάντως, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Tovima.gr στελέχη του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι δεκάδες φορές το χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με άτομα που φαίνεται να έχουν εισόδημα μερικών χιλιάδων ευρώ, να δηλώνουν άνεργοι, αγρότες ή απλοί εργάτες και να εντοπίζουν στους λογαριασμούς τους πολλά εκατ. ευρώ, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη περίπτωση του πορτοκαλοπαραγωγού είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...