Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων: Δημόσια ερωτήματα με ανοιχτή επιστολή

Ανοιχτή Επιστολή Προς την κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, Βουλευτή Λακωνίας κ. Πατριανάκου, από το σύλλογο εργαζομένων νοσηλευτικής μονάδας Μολάων και Κέντρου Υγείας Νεάπολης.


Η επιστολή ξεκινάει ως εξής:


"Χαρήκαμε που, ως βουλευτής Λακωνίας, θεωρήσατε υποχρέωσή σας να μεταφέρετε «τις αγωνίες των Λακώνων πολιτών στο Κοινοβούλιο» καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία των δομών υγείας στη Λακωνία. Δυστυχώς όμως στη συνέχεια, δεν ακούσαμε κάτι περισσότερο από στημένες ερωτήσεις, που μοναδικό στόχο έχουν να προκαλέσουν στημένες απαντήσεις, προκειμένου να παραπλανήσουν τους Λάκωνες πολίτες και να καταλαγιάσουν την αγωνία τους για τη λειτουργική υποβάθμιση και των δυο νοσοκομείων αλλά και των λοιπών δομών υγείας του νομού μας.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τη λειτουργία των δομών υγείας στην περιοχή μας, για άλλη μια φορά, λάβατε τόσο εσείς όσο και εμείς, αλλά και όλοι οι Λάκωνες πολίτες, την απάντηση από τον Υπουργό Υγείας ότι το Νοσοκομείο Μολάων δεν θα «κλείσει». Όχι κ. Πατριανάκου, το Νοσοκομείο Μολάων ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. Μην παίζετε με τις λέξεις. Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε λουκέτο στην πόρτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο άμεσο μέλλον. Το λουκέτο μπαίνει εσωτερικά σιγά - σιγά και ύπουλα. Η ερώτηση, λοιπόν, δεν είναι αν το Νοσοκομείο θα κλείσει.

Η ερώτηση είναι: Πώς θα λειτουργήσει, το Νοσοκομείο, με μισό προϋπολογισμό και μισό προσωπικό; Αυτονόητο είναι ότι θα λειτουργήσει ως μισό Νοσοκομείο, δηλαδή ένα αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας. Με ένα εκατομμύριο , λειτουργείς σαν σούπερ μάρκετ, με τριάντα χιλιάδες, λειτουργείς σαν ψιλικατζίδικο. Απλά μαθηματικά.

Η εξίσωση είναι απλή. Τα χρήματα και το προσωπικό δεν επαρκούν για την πλήρη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων. ΄Αρα θα υποβαθμιστεί το ένα για να στηριχτεί το άλλο. Και αυτό προς το παρόν, γιατί αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ζητήσατε από τον Υπουργό στη Βουλή να ενισχύσει την Παθολογική της Σπάρτης. Και την ενίσχυσε. Αποδυνάμωσε την Παθολογική Κλινική των Μολάων. Μετακίνησε από τους Μολάους Παθολόγους να εφημερεύουν στη Σπάρτη, στερώντας από τους Μολάους μέρες εφημερίας.

Αν ο στόχος δεν είναι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων, εξηγείστε μας, γιατί καταργήθηκε η Νομική Προσωπικότητα του Νοσοκομείου Μολάων, γιατί ορίστηκε η έδρα του στη Σπάρτη και όχι στους Μολάους όπως ήταν μέχρι στις 31-12-2012, γιατί καταργήθηκε το ΑΦΜ του και έχει το ΑΦΜ του Νοσοκομείου της Σπάρτης, γιατί αποτελεί πλέον παράρτημα της Σπάρτης; Γιατί οι αποφάσεις για τους Μολάους λαμβάνονται από τη Σπάρτη; Γιατί μετακινούνται γιατροί των Μολάων για εφημερίες στη Σπάρτη;

Εφόσον κ. Πατριανάκου εκπροσωπείτε όλους εμάς στο Κοινοβούλιο και όπως διατείνεστε «μεταφέρετε την αγωνία των Λακώνων πολιτών» στη Βουλή, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τις παρακάτω συγκεκριμένες και ουσιαστικές ερωτήσεις προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα και με σαφήνεια από τον Υπουργό Υγείας".

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή και τα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...