Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ναύπλιο: Οι μικροί μαθητές του "Δον Πινέλο" ξετύλιξαν τον… μίτο της Αριάδνης

Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού Δον Πινέλο μαζί με τις εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ALPHA BANK "Με της Αριάδνης τον μίτο, ξετυλίγω το μύθο..." και περιπλανήθηκαν σε ένα μυθικό ταξίδι στο παρελθόν. 


Στο πλαίσιο της εκθέσεως "ΜΥΘΟΣ. Αρχαία και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη από τις Συλλογές της Alpha Bank", οι ταξιδευτές του μύθου παρακολούθησαν και συμμετείχαν, ζωγραφίζοντας και λύνοντας γρίφους, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με της Αριάδνης τον μίτο, ξετυλίγω τον μύθο…», με την βοήθεια εντύπων που σχεδιάστηκαν ειδικά για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, με στόχο τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή των παιδιών διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων. 

Τα μικρα παιδιά με την βοήθεια της υπεύθυνης του εκθεσιακού χώρου Μάγδας Χαραλαμποπούλου, ταξίδεψαν ανάμεσα σε θεούς πάνω στα φτερά του Πήγασου, ανέβηκαν στον Όλυμπο, γνώρισαν μυθικά Όντα και κάλπασαν παρέα με τους Κένταυρους.

Ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης έφτασαν μέχρι την Κρήτη, όπου περιπλανώμενοι μέσα στο Λαβύρινθο κατάφεραν σκότωσαν το Μινώταυρο και ανακάλυψαν το νήμα του μύθου που κυλά συνέχεια, αιώνες τώρα και μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος ξεπερνά τα εμπόδια για να βρει τη λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα.

Στην συνέχεια οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου ¨Ο Παλαμήδης" όπου άκουσαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου ενώ η εκπαιδευτική τους εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα του Ναυπλίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...