Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

AΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Κωνσταντίνος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας, τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του μοναχού Νικοδήμου ,κατά κόσμο Παναγιώτη Τουρλούκη από την πόλη του Ναυπλίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναχράντου Ηρακλείου – Αττικής. 

Ο δικός μας Παναγιώτης ,μεγάλωσε στο Ναύπλιο κι από μικρό παιδί που τον έβρισκες που τον έχανες ,ήταν μέσα στην εκκλησία. Ήταν η μεγάλη του αγάπη ,ήθελε από παιδί να γίνει ιερέας ,αυτό ήταν το όνειρό του και τελικά το πραγματοποίησε.

Ο Παναγιώτης τα τελευταία χρόνια άφησε την πατρίδα του και με την βοήθεια του Ναυπλιώτη Ιερέα, ιερομονάχου Ελισαίου, βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα να διακονεί τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ν.Ιωνία. Πώς να ξεχάσουμε Παναγιώτη όταν πριν μερικά χρόνια επισκεφτήκαμε την Τρίπολη για να δούμε από κοντά τον οικουμενικό Πατριάρχη και ως κεραυνός ο Παναγιώτατος σε ρωτούσε προς έκπληξη των πολλών, Παναγιώτη δεν έγινες ακόμα ιερέας παιδί μου… τώρα μπορείς να το πεις σε όλους Παναγιώτη, διακονείς από εδώ και πέρα τον μεγάλο έρωτα της ζωής σου, τον Κύριο υμών Χριστό…

Ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός σου δίνει δύναμη και υπομονή για το δύσκολο έργο που σε περιμένει και να γίνεις ένας άξιος λειτουργός έμπροσθεν του Αγίου Θυσιαστηρίου. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΕ.

STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...