Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Με ποδήλατο από την Αγγλία στην Αυστραλία μέσω Ναυπλίου για την ενίσχυση της αντικαρκινικής έρευνας

Ο Αυστραλός ποδηλάτης Chris Gruar επισκέφθηκε την πόλη του Ναυπλίου στα πλαίσια της 30.000 χιλιομέτρων ποδηλατοπορίας του από την Αγγλία στην Αυστραλία.Ο 25χρονος Αυστραλός δάσκαλος Chris Gruar  ταξιδεύει με το ποδήλατό του στους δρόμους της Ελλάδας, ως μέρος της πορείας του ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το AICR, μία οργάνωση που έχει τη βάση της στη Σκωτία και στηρίζει αντικαρκινική έρευνα σε όλο τον κόσμο. 

Το AICR (Association for International Cancer Research) χρηματοδοτεί σήμερα 182 ερευνητικά προγράμματα σε 18 χώρες και έχει χρηματοδοτήσει 14 ερευνητικά προγράμματα με θέμα τον καρκίνο σε ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Chris έχει συγκεντρώσει σχεδόν ¤10 000 για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Το μεγάλο αυτό ταξίδι του Chris άρχισε στην Αγγλία τον περασμένο Απρίλιο. Ο Chris έχει ήδη επισκεφθεί περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες, πρoτού φτάσει στην Ελλάδα .

Ο Chris έχασε την μητέρα του από καρκίνο όταν ήταν μόλις δύο χρονών, ενώ πρόσφατα άλλο ένα μέλος της οικογένειάς του διαγνώσθηκε με την ασθένεια.

"Όταν άρχισα να ψάχνω ποιό φιλανθρωπικό σκοπό θα μπορούσα να βοηθήσω, έμαθα ότι οι περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν την αντίστοιχη έρευνα της χώρας τους" είπε ο Chris. "Έψαχνα όμως κάτι πιο ευρύ, και το AICR ήταν ο πιο κατάλληλος φορέας που θα μπορούσα να στηρίξω, αφού χρηματοδοτούν έρευνα στον καρκίνο οπουδήποτε στον κόσμο".

Ελπίζει να μπορέσει να μαζέψει περισσότερα από ¤12.500 πριν φτάσει στον προορισμό του, την Αυστραλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...