Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας

Διαμαρτυρία του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας για μια ακόμη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεται το Πρόσωπο με ειδικές ανάγκες:
"Μια νέα ταλαιπωρία επιφυλάχθηκε για τον πολίτη με ειδικές ανάγκες από την υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης, εφόσον είναι επιδοτούμενος από αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες συλλέχθηκαν από μέλη του Σωματείου τα οποία έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο μας μόλις έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση, μια πρόσφατη διάταξη απαιτεί την υποβολή ανά εξάμηνο στην υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης υπεύθυνης δήλωσης του επιδοτουμένου με την οποία θα δηλώνεται, ότι ο επιδοτούμενος είναι εν ζωή και δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Αφήνεται όμως στην διακριτική ευχέρεια του προϊσταμένου της υπηρεσίας η δυνατότητα να απαιτήσει μεγαλύτερη εξασφάλιση, η οποία διασφαλίζεται με πληρεξούσιο του επιδοτουμένου προς πρόσωπο/πρόσωπα της εμπιστοσύνης του τα οποία θα φέρουν τη νομική υποχρέωση να δηλώνουν υπεύθυνα ανά εξάμηνο στην υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης τα προαναφερθέντα.

Αυτό απαιτείται και από τα Άτομα με ειδικές ανάγκες του Νομού μας.

Διαρκής απαίτηση του αναπηρικού κινήματος ήταν και είναι η διαφάνεια.

Επίσης, συνεχώς απαιτούσαμε να γίνει ο επανέλεγχος με αδιάβλητο τρόπο από επιστημονικές επιτροπές οι οποίες θα διαφαίνονταν για την αναπηρία όσων αληθινά την αντιμετώπιζαν.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν την έλλειψη μηχανισμού ελέγχου από την πλευρά του κράτους και εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και επιδόματα ανθρώπων που είχαν αποβιώσει.

Όμως, ούτε η παρούσα κατάσταση των Κ.Ε.Π.Α. τιμά τους εμπνευστές τους, ούτε και η διαδικασία με το πληρεξούσιο, την οποία περιέγραψα αμέσως προηγούμενα, εξυπηρετεί το άτομο με αναπηρία.

Μέσα σε αυτή τη δυσμενή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει ιδιαίτερα κάθε πολίτης με αναπηρία της χώρας μας, όταν καλείται , είτε να ζήσει χωρίς το επίδομά του διότι καθυστέρησε η εξέταση του από το Κ.Ε.Π.Α., είτε γιατί καθυστερεί η καταβολή του επιδόματος λόγω δυσχερειών, όπως συνήθως, είτε αγοράζοντας ακόμη και τα φάρμακά του και λοιπά, ένα ακόμη οικονομικό κόστος για το πληρεξούσιο (50 ή 60 ευρώ) δεν είναι αμελητέο.

Το ποσό θα είναι μεγαλύτερο σίγουρα στην περίπτωση κατά την οποία το άτομο με ειδικές ανάγκες δε θα μπορεί να προσέλθει σε συμβολαιογραφικό γραφείο και θα απαιτηθεί η μετακίνηση του συμβολαιογράφου στην κατοικία του.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να υποδείξουμε εμείς κάποιο τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσει το κράτος αλλά ίσως ένας απλός έλεγχος μέσω των περιβόητων ηλεκτρονικών συστημάτων στα ληξιαρχεία της χώρας θα μπορούσε άμεσα να ενημερώσει τη βάση δεδομένων κάθε ασφαλιστικού ταμείου ή της κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης.

Αν εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις το σύστημα αυτό, τότε, σε λίγο χρονικό διάστημα, οι μισοί Έλληνες θα είναι υποχρεωμένοι, με πληρεξούσιο μάλιστα, να δηλώσουν υπεύθυνα εάν είναι στη ζωή οι άλλοι μισοί Έλληνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...