Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσούκαλης στα τούνελ και τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού

«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού και εξέφρασε την πεποίθηση η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά «η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει».

Τρικομματική κυβερνητική επίσκεψη και επιθεώρηση στα έργα της Ολυμπίας Οδού πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης βρέθηκαν στα εργοτάξια, όπου ξεκίνησαν και πάλι τις εργασίες και ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Η επανεκκίνηση των εργασιών θα δώσει δουλειά σε 25.000 άτομα.
Η νέα Κορίνθου – Πατρών θα έχει σήραγγες 16 χλμ

Οι 5 νέες σήραγγες στο Δερβένι, τα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και την Παναγοπούλα θα μικρύνουν τις αποστάσεις, θα μειώσουν το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Πλήρης διάνοιξη έχει επιτευχθεί στις μεγαλύτερες σήραγγες του έργου στην περιοχή της Παναγοπούλας (τμήμα 4.003μ προς Κόρινθο + τμήμα 3.160μ προς Πάτρα), στη σήραγγα Δερβενίου (δύο σήραγγες προς Κόρινθο) και, επίσης, απομένει μικρό τμήμα στη σήραγγα Μαύρων Λιθαριών. Η φάση εκσκαφής όλων των σηράγγων είναι κατά 62% ολοκληρωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...