Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Συγκινητική πρωτοβουλία από τα μικρά παιδιά του "Δον Πινέλο" στο συσσίτιο της ΕυαγγελίστριαςΜια όμορφη, γεμάτη αγάπη και ανθρωπιά πρωτοβουλία είχαν οι υπεύθυνες του βρεφονηπιακού σταθμού "Δον Πινέλο", Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη μαζί  με τους μικρούς μαθητές, πριν λίγες μέρες.

Σε συνεννόηση με τους γονείς των μικρών παιδιών, μάζεψαν τρόφιμα και σε μια Ανοιξιάτικη Πασχαλινή τους εξόρμηση, τα πρόσφεραν στο "Γεύμα Αγάπης" τους Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, όπου σιτίζονται καθημερινά πάνω από 200 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το χώρο όπου ετοιμάζονται τα γεύματα από τους εθελοντές, να περιηγηθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά ακόμα και να βάλουν το... χεράκι τους, στο μαγείρεμα του φαγητού.

Ο π. Ελευθέριος Μίχος τους μίλησε για την μεγάλη σημασία που έχει η προσφορά στον συνάνθρωπο, ειδικά αυτές τις ημέρες, για την Σταυροαναστάσιμη πορεία του Θεανθρώπου που κορυφώνεται με την Ανάσταση του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα παιδιά αλλά και τις δασκάλες τους για αυτή τους την προσφορά.

Τα παιδιά διασκέδασαν στο προαύλιο χώρο της εκκλησιάς κάτω από επιβλητικό Παλαμήδι αλλά και μπροστά στην θέα της πόλης, με παιχνίδια και ανοιξιάτικες δραστηρίοτητες, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν το εκκλησιαστικό μουσείο και να θαυμάσουν τις εξαιρετικής εκκλησιαστικής τεχνοτροπίας θρησκευτικές εικόνες και άλλα κειμήλια, που φιλοξενούνται στο χώρο. 

Η πραγματικά αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία έκλεισε με γεύμα των παιδιών και την προβολή θρησκευτικής ταινίας κινουμένων σχεδίων στην αίθουσα του κατηχητικού του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...