Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ»


Το τμήμα θεατρικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  οργάνωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 7.00 μ.μ. στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. εκδήλωση με θέμα: «ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ»

Στις αρχές του 20 αιώνα η φυματίωση ήταν πραγματική μάστιγα. Δεν υπήρχε αποτελεσματική θεραπεία, οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε σανατόρια και οι περισσότεροι έχαναν τη ζωή τους σε μικρή ηλικία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδύονται θέματα που αφορούν τη ζωή όπως, ο έρωτας και ο θάνατος.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτσάκης συντόνισε την συζήτηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και Νικόλαο Κυριαζή για το βιβλίο τους Άννα Σικελιανού - Ο Έρωτας και το Όνειρο, ενώ οι φοιτητές του Τμήματος ΤΘΣ παρουσίασαν αποσπάσματα.

Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία έρωτα, κοινωνικής προσφοράς και ιατρικής που διαδραματίσθηκε στο πρώτο Σανατόριο που έγινε στην Ελλάδα στο Πήλιο μεταξύ τριών πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων, του γιατρού Γεωργίου Καραμάνη, ιδρυτή του Σανατορίου, του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού και της μούσας και των δύο, της Άννας Σικελιανού. Η δρ. Αννίτα Πρασσά-Κορδατζή αρχειονόμος και προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας θα δώσει διάλεξη με θέμα Το Σανατόριο Πηλίου του Γεωργίου Καραμάνη.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος. Την εκδήλωση συντονίσε η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...