Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

4 υπουργοί του Σαμαρά δίπλα στον Τατούλη

Τέσσερις υπουργούς έστειλε χθες στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός με πρόφαση την πανηγυρική ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, για να δείξει ότι η εποχή που ο Τατούλης ήταν κόκκινο πανί για τη Ν.Δ. και για τον ίδιο πέρασε.

Σε 10 μήνες θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και στη χώρα που οι αρχές και το φιλότιμο έχουν πάει περίπατο, όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμα και ο Σαμαράς να κατεβάζει, με κάποιο πρόσχημα που θα εφευρεθεί τότε, τον Τατούλη σαν εκλεκτό του υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα η παράταξη Τατούλη σκορπίζει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Τι σηματοδοτεί η παρουσία 4 υπουργών στην Τρίπολη;
Η παρουσία 4 υπουργών χθες στην Τρίπολη, στις ανακοινώσεις για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί πολιτικό γεγονός. Σηματοδοτεί και κάτι παραπάνω, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της στήριξης της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές του 2014; Οι ερμηνείες είναι και ήταν χθες, διαφορετικές στην Τρίπολη, κατά πως βόλευε τον καθένα.

Επίσημη απάντηση δεν πήραμε, καθώς οι υπουργοί δε δέχθηκαν ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Κυνηγώντας τους μετά τη συνέντευξη, πετύχαμε τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη που όταν του θέσαμε το ερώτημα αν η παρουσία των 4 υπουργών πέρα από τα σκουπίδια σήμαινε και κάτι άλλο, απάντησε: "Ενα τόσο σοβαρό θέμα δεν επιβάλλει την παρουσία 4 υπουργών;". Παραπάνω δεν καταφέραμε να πάρουμε από τον υπουργό, καθώς ήταν φανερό πως δεν είχαν έρθει στην Τρίπολη για ερωτήσεις και μάλιστα δύσκολες. Πάντως, συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού με άκρες κατάφερε και "χώθηκε" στο γραφείο του περιφερειάρχη, πιθανότατα για αποκλειστική δήλωση κάποιου υπουργού.

Πριν φύγει προλάβαμε στο διάδρομο, πριν τις σκάλες, και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και όταν τον ρωτήσαμε για το εκλογικό σύστημα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης του χρόνου, μας απάντησε πως "είναι νωρίς γι’ αυτά" κι επιτάχυνε, αποφεύγοντας άλλες ερωτήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ποιοι… κατεβαίνουν από το τρένο του Τατούλη
Και άλλα στελέχη της παράταξης Τατούλη προσανατολίζονται "να κατέβουν από το τρένο" και να μεταπηδήσουν στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος φέρεται αποφασισμένος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, να θέσει υποψηφιότητα δημάρχου στο Δήμο Σπάρτης. Ενδεχόμενο που χθες δεν διέψευσε ο ίδιος, όταν θέσαμε υπόψη του τις πληροφορίες από τη λακωνική πρωτεύουσα. Και σύμφωνα μ’ αυτές, πρόκειται να ηγηθεί ευρύτερου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου - κίνησης πολιτών. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, αντίθετα, μας διέψευσε τις πληροφορίες για υποψηφιότητά του στο Δήμο Ναυπλίου και ανέφερε πως το πιθανότερο είναι να ιδιωτεύσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι στροφή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση φέρονται να ετοιμάζουν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο Καλαμάτας και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Οιχαλίας.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Αρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...