Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

SOS από τις φυλακές Ναυπλίου

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές Ναυπλίου διαμαρτύρονται για τον υπερπληθυσμό στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, μιας και οι κρατούμενοι κοιμούνται έως και στα πατώματα.

Διαβάστε την επιστολή τους:

"Μετά τις τελευταίες παραλαβές νεοεισερχόμενων κρατουμένων εξαντλήσαμε εντελώς τα όριά μας και από άποψη δύναμης κρατούμενων που μπορούμε να φιλοξενούμε στα πατώματα του καταστήματος κράτησής μας και από άποψη υπομονής.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στο κατάστημά μας το οποίο διαιωνίζετε τα τελευταία 4 έτη ακόμα δεν έχει βρει λύση. Τα αστυνομικά τμήματα μας απαντούν ‘’είστε υποχρεωμένοι βάση Νόμου να παραλαμβάνετε και βρείτε τα με το υπουργείο σας’’, και το υπουργείο μας δεν έχει δώσει καμιά ουσιαστική λύση ή απάντηση, επαναλαμβάνουμε εδώ και 4 χρονιά. Σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τους νόμους, απλά πλέον αυτό ξεπερνά κάθε λογική και γίνεται εγκληματικό.

Διπλά εγκληματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι εργαζόμαστε μετά την εξέγερση και για 6 μήνες χωρίς ούτε τον βασικό για την φύλαξη υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο οποίος και είχε καταστραφεί. Όλα αυτά φυσικά στις πλάτες μας και ταυτόχρονα τα καθημερινά παράπονα των κρατουμένων, που και αυτοί πλέον δείχνουν να έχουν φτάσει στα όριά τους από κάθε άποψη και ο πρώτος άνθρωπος  για να ξεσπάσουν φυσικά είμαστε εμείς.

Το να αναφερθούμε ξανά στο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας που έχουμε ασκώντας τα καθήκοντά μας το θεωρούμε περιττό. Πλέον αυτό που μας φοβίζει είναι πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ένα τόσο μεγάλο όγκο κρατουμένων 620, σε εγκαταστάσεις για 330 κρατουμένους και με άλλους 70 να είναι στα κατά τόπους Α.Τ. και να προορίζονται για εμάς χωρίς να υπάρχει καθόλου χώρος πια για να τοποθετηθούν.

Σκεπτόμενοι όλα αυτά στο έκτακτο Δ.Σ. του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την 26-07-2013 και αντιλαμβανόμενοι τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν είτε σε κάποιον από εμάς, είτε στο κατάστημα κράτησής μας, είτε στην τοπική κοινωνία αποφασίσαμε να προλάβουμε καταστάσεις και όχι να γίνουμε ξανά μάρτυρες ανεξέλεγκτων επικίνδυνων και καταστροφικών γεγονότων που ποιος ξέρει τι έκταση μπορεί να έχουν.

Κατόπιν τούτων αποφασίσαμε ομόφωνα από την ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, μετά από την εξουσιοδότηση που έχουμε λάβει από το σώμα της Γενικής μας Συνέλευσης, 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των οποίων δεν θα παραλαμβάνεται κανένας νεοεισερχόμενος κρατούμενος μέχρι η δύναμη του καταστήματός μας να επανέλθει σε ασφαλή και λειτουργικά επίπεδα.

Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος:

Με μεταγωγές όσων κατάδικων κρατουμένων εκτίουν ποινές κάθειρξης άνω των 15 ετών καθώς και όσων εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Κρατούμενοι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο κατάστημά μας αλλά σε μεγαλύτερης ασφάλειας καταστήματα κράτησης.

Με μεταγωγές των πειθαρχικά τιμωρημένων κρατουμένων οι οποίοι αν και δημιούργησαν ένα τεράστιο θέμα ασφαλείας με την εξέγερση στης 05 Μαρτίου 2013, ακόμα βρίσκονται στο κατάστημα μας.

Με την άμεση εξεύρεση λύσης φυλάκισης όσων κρατουμένων προέρχονται με μικρές ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης από Αθήνα και οι οποίοι είναι αδύνατον να απορροφηθούν αποκλειστικά και μόνο από το κατάστημα κράτησής μας.

Αυτό λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων Αστυνομικών Διευθύνσεων που  προφυλακίζουν στο Κατάστημα μας, Αργολίδα-Αρκαδία-Κορινθία-Αχαΐα-Μεσσηνία-Ηλεία-Επτάνησα και που λόγω της υπερβολικής απορρόφησης κρατούμενων από Αθήνα, αδυνατούμε να παραλάβουμε από αυτές" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...