Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Προτεραιότητα για Δυτική Ελλάδα η προστασία της κορινθιακής σταφίδας

Προτεραιότητα αποτελεί για την αγροτική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η προστασία της αμπελοκαλλιέργειας και της κορινθιακής σταφίδας και κυρίως των παραγωγών της, καθώς και η εξεύρεση λύσεων ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται, αλλά και να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος Συμβουλίου Αγροτικής Διονύσιος Μαυρόγιαννης, με τους Γεράσιμο Καλλιμώρο πρόεδρο της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.- Α.Σ.Ε.), Αθανάσιο Σωτηρόπουλο πρόεδρο της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών, Δημήτρη Παρασκευόπουλο πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας - «Πατραϊκή», Μίλτο Σταυρόπουλο γενικό διευθυντή της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών, συζήτησαν ζητήματα τα οποία αφορούν την καλλιέργειά της αλλά και την πορεία της σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, θα ζητηθεί με επιστολή του ίδιου του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στον αρμόδιο υπουργό, η ένταξη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, ενώ θα τεθεί ζήτημα όσον αφορά την επανένταξη της συγκεκριμένης καλλιέργειας στη βιολογική γεωργία.

Επιπλέον συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στην οινοποίηση λόγω διπλής και τριπλής χρήσης στα σταφύλια (σουλτανίνα), ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να τεθεί ανώτερο στρεμματικό όριο στο πρόγραμμα της αναμπέλωσης, ώστε ακόμη περισσότερη αμπελοκαλλιεργητές να προχωρήσουν σε φύτευση. Τέλος, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, θα ζητηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει αίτημα προς όλα τα φυτώρια σε ολόκληρη τη χώρα για να γίνει καταγραφή φυτών και να δημιουργηθεί ειδική λίστα στην οποία να καταχωρίζονται αυτοί στους οποίους διατέθηκαν τα φυτά και αν οι συγκεκριμένοι διέθεταν ειδική άδεια. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Χρήστος Ποταμιάς διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Σταύρος Βέρρας προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...