Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Ποτέ την Κυριακή

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου με πολύ μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθεί μια ακόμη προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να υλοποιήσει μια ακόμη επιθυμία της τρόικα δηλαδή να επαναφέρει το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε πείσμα των φωνών που ακούγονται από τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τις ενώσεις καταναλωτών, για αναποτελεσματικό και καταστροφικό μέτρο, η κυβέρνηση μεθοδεύει και προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη για δήθεν αναγκαίο μέτρο.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τους μόνους που βολεύει είναι τα μεγάλα εμπορικά οικονομικά συμφέροντα. Όλη η υπόλοιπη κοινωνία θα έχει βλαπτικές συνέπειες.

Θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στις τιμές λόγω της μετακύλησης του κυριακάτικου κόστους λειτουργίας στις τιμές πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι θα βάλουν λουκέτα μια ώρα γρηγορότερα αφού δεν θα μπορούν να ανταγωνισθούν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπάρξουν και δεν θα δημιουργηθούν. Οι ήδη εργαζόμενοι στα καταστήματα θα σηκώσουν το βάρος προσφέροντας την εργασία τους και τις Κυριακές, χωρίς να έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση και το περιθώριο να αφιερώσουν χρόνο στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι πλην του αφανισμού πολλών μικρομεσαίων και των οικογενειών τους η τριαρχία των δανειστών και η υπηρετική δικομματική κυβέρνηση βάλει εναντίον του τρόπου ζωής των Ελλήνων, των κοινωνικών, θρησκευτικών και εθνικών τους πεποιθήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να μη γυρίσει τους εργαζόμενους στις συνθήκες εργασίας του 19ου αιώνα, για χατίρι των τροϊκανών και των οικονομικών συμφερόντων που υπηρετούν.

Ανάπτυξη που θα την καρπώνονται οι λίγοι, ενώ οι εργαζόμενοι θα ζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν είναι ανάπτυξη. Είναι εξαθλίωση!!!!

Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι έμποροι και καταναλωτές, για μια ακόμα φορά λέμε,

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...