Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διακρίση Ναυπλιώτη μαθητή στα Μαθηματικά

Η μεγάλη παράδοση των διακρίσεων που πετυχαίνουν οι Ελληνες μαθητές στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες συνεχίστηκε και φέτος. Εξι μαθητές έστειλε η χώρα μας στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε από 18 μέχρι 29 Ιουλίου στη Santa Marta της Κολομβίας. Διακρίθηκαν και οι έξι.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λώλα από τα Τρίκαλα, που πήρε αργυρό μετάλλιο, Παναγιώτη Δημάκη από την Αθήνα, που πήρε αργυρό μετάλλιο, Δημήτρη Οικονόμου από το Ναύπλιο, που πήρε χάλκινο μετάλλιο, Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο από τη Ρόδο, που πήρε εύφημη μνεία, Κωνσταντίνο Τσίνα από τα Τρίκαλα, που πήρε εύφημη μνεία, όπως και ο Πέτρος Ντούνης από την Αθήνα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι αυτή που προετοιμάζει και υποστηρίζει τους μαθητές στην προσπάθειά τους αυτή σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της, που είναι η αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τους μαθητές συνόδεψαν στην Ολυμπιάδα ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αν. Φελλούρης και ο μαθηματικός Ευ. Ζώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...