Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου για περιφερειακή συνεργασία

Κάλεσμα σε περιφερειακή συνεργασία απευθύνει η Δημοκρατική Αριστερά Πελοποννήσου για τις εκλογές το Μάιο του 2014, «μακριά από τον εγκλωβισμό σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αδιέξοδες μεθοδεύσεις στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση».


Οπως σημειώνει, «απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της Πελοποννήσου για τη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που θ' αποτελέσει τον πυρήνα της ολοκληρωμένης πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης στα δρώμενα της Περιφέρειας». Επιθυμεί «τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» και δηλώνει αντίθετη «με μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση γραφειοκρατική, συγκεντρωτική, απομονωμένη από τις ζωντανές δυνάμεις που υπάρχει στις κοινωνίες της Πελοποννήσου».


Αναφέρει ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν σ’ ένα διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο, που προσδιορίζεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, τη δραστική περικοπή των δημόσιων αναπτυξιακών δαπανών».

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί σε όλα τα επίπεδα» και παρατηρεί, μεταξύ άλλων:

«Η νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτόνομη, με δυναμική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να ασκήσει πολιτικές που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών από τα αποτελέσματα της κρίσης και θα εισηγούνται νέες πολιτικές απασχόλησης, αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου, με έμφαση σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις σταθερών θέσεων εργασίας, πράσινης ανάπτυξης, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, όπως πρωτοπόρους αγρότες και βιοκαλλιεργητές, επιχειρηματίες με ιδέες και ζωντάνια στον τομέα της πληροφορικής, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των παραδοσιακών προϊόντων. Να βοηθήσουμε την καινοτομία στην Πελοπόννησο, να δείξουμε δρόμους και να βοηθήσουμε τους νέους να δημιουργήσουν νέες δουλειές για τη μείωση της ανεργίας». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/30774-dimar-perifereia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...