Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας. 


Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.


 Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές. Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης έγινε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο , την δοξολογία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σουλάνδρος,οι καταθέσεις  στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων  δεν έγιναν λόγω της δυνατής βροχής.

Παρών στον εορτασμό ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος  Α. Χειβιδόπουλο, ο υπουργός ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής) Ιωάννης  Μανιάτης , ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Αδριανός ,  ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Διοικητή του ΚΕΜΧ Ναυπλίου συν/χη Λεωνίδας Κακαβάς ,καθώς και οι αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...