Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δόθηκε στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο κλάδος σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου εισόδου Καλαμάτας (Θουρία) με την Εθνική Οδό Καλαμάτας -Μεσσήνης στην περιοχή του... Αεροδρομίου Καλαμάτας.
Ο κλάδος αυτός, μήκους 2,8 χλμ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑΣ.

Τμήμα αυτού, μήκους 1,5 χλμ, παραδόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2012 (με Πρωτόκολλο Παράδοσης) από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου αυτή να αναλάβει τη λειτουργία του όπως προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Ο παραχωρησιούχος εξακολουθεί να έχει την ευθύνη εγγύησής του για την επόμενη πενταετία.

Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και ο ισόπεδος κόμβος σύνδεσης του κλάδου με την Εθνική Οδό Καλαμάτας - Μεσσήνης στην περιοχή του αεροδρομίου Καλαμάτας, στον οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σύνδεση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Με την παράδοσή του αναμένεται η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην περιοχή Ασπροχώματος. Επίσης θα βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση από και προς τον αυτοκινητόδρομο, της κυκλοφορίας που κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο, τη Μεσσήνη, καθώς και τις άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας όπως το Πεταλίδι, η Μεθώνη και η Κορώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...