Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αεροπορική πρόσβαση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας από νέες τουριστικές αγορές

Airbus A321-231 Aegean Airlines SX-DGA
Airbus A321-231 Aegean Airlines SX-DGA (Photo credit: curimedia)
ΜΗΝΥΜΑΤΑ αισιοδοξίας σε όλη την αγορά της Πελοποννήσου δίδει το γεγονός πως αυτή την περίοδο νέες τουριστικές αγορές αποκτούν άμεση πρόσβαση στην περιοχή, καθώς εβδομαδιαίως θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις καθώς και έξι νέες πτήσεις τσάρτερ. Οι νέες πτήσεις που θα συνδέουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με ευρωπαϊκές πόλεις της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας και της Ρωσίας αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας, δύο φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη της Σουηδίας με πτήση μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, με μεγάλη ικανότητα στη μεταφορά τουριστών, η Easyjet, η οποία από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα συνδέει το Λονδίνο από το αεροδρόμιο Gatwick με την Πελοπόννησο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα, δύο φορές την εβδομάδα, το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Επισημάνθηκε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρίες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιφέρειας.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200, γεγονός που θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι πτήσεις από τη Γερμανία και τη Σουηδία ξεκινούν νωρίς, από τις αρχές Μαρτίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...