Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καλαμάτα - Μιλάνο με 2 πτήσεις την εβδομάδα

English: Ryanair (EI-CCW) BAC 1-11 509EW aircr...
(Photo credit: Wikipedia)
Την επίτευξη συμφωνίας με την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair επιδιώκει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης ζήτησε και πήρε την έγκριση του Σώματος για να "τρέξει" τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Στόχος είναι, σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιτροπή Τουρισμού Μεσσηνίας, η δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με το Μιλάνο.

Οπως είπε στην "Ε" ο Δημ. Μανιάτης, η γραμμή θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, το διάστημα από Απρίλιο έως Οκτώβριο, ενώ σε μια δεύτερη φάση θα επιδιωχθεί η σύνδεση και με άλλους προορισμούς. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας -εξήγησε- θα είναι ο φορέας υλοποίησης της συμφωνίας, που για να προχωρήσει θα πρέπει να συμβάλουν χρηματικά οι 5 τουριστικοί δήμοι του νομού (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου - Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας). Γιατί αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία συνεργασίας με την Ryanair, θα πρέπει να καταχωρισθούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας διαφημίσεις για την προβολή του νομού οι οποίες θα κοστίσουν 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

«Η σύνδεση της Καλαμάτας με την Ευρώπη μέσω εταιρειών χαμηλού κόστους έχει ξεκινήσει προ διετίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης. Επέμεινε, ωστόσο, πως για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει και οι προαναφερόμενοι δήμοι, μέσω της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, να συμβάλουν οικονομικά.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «μετά από μια προσπάθεια τουλάχιστον δύο χρόνων ζήτησα τη συγκατάθεση του Δ.Σ. προκειμένου να προβώ στις διαδικασίες για την λειτουργία αεροπορικής γραμμής Μιλάνο - Καλαμάτα, ενώ την προσεχή Δευτέρα η Διοικούσα Επιτροπή θα συζητήσει για τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας».

Πηγή: eleftheriaonline.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...