Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Με επιτυχία συνεχίζονται τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Τρίπολης

Καθημερινά πολλά παιδιά επιλέγουν να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους με δραστηριότητες που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Δήμος Τρίπολης, έχοντας στόχο τα σχολεία να αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά της γειτονιάς, τα οποία βρίσκουν κοινό χώρο να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να κάνουν φίλους και στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, υλοποιεί τα παρακάτω προγράμματα: α. «Πιλοτική απογευματινή λειτουργία δημοτικών σχολείων σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης» και β. «Διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων σε ομαδικά αθλήματα, μεταξύ των δημοτικών σχολείων».

Το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης όπως μουσική, χορό, θέατρο, παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, εκγύμναση και σωστή διατροφή, μαθήματα μαγειρικής, κηποτεχνίας για παιδιά κ.α.

Στόχος του προγράμματος είναι η εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ελεύθερη έκφραση και δημιουργία σε αντικείμενα και δραστηριότητες δικής τους επιλογής, η ψυχαγωγία και η δραστηριοποίησή τους μέσα σε ομάδες.

Αντικείμενο δραστηριότητας του δεύτερου προγράμματος είναι η διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων σε ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.α. με στόχο την γενικότερη ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών αλλά και την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος.

Και τα δύο προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας και οι ειδικότητες που απασχολούνται είναι: Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Γυμναστές, Μουσικοί, Ειδικός Θεατρικής Αγωγής, Μάγειρας, Γεωπόνος και φύλακες σχολικών κτιρίων.

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια πέντε μήνες.

Πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων , τις ώρες 16.00 - 21.00 στα εξής σχολεία της πόλης μας:

3ο Δημοτικό Σχολείο, Αγ. Τρύφωνα 18

4ο Δημοτικό Σχολείο, Δήμητρος 27

7ο Δημοτικό Σχολείο, Αταλάντης 42

8ο Δημοτικό Σχολείο, Σάββα Κούνα 8

11ο-12ο Δημοτικό Σχολείο, Ακαδημίας 10

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης κ.Πέτρος Καλτεζιώτης δήλωσε:

"Πριν από δύο εβδομάδες ξεκινήσαμε πιλοτικά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών . Καθημερινά πολλά παιδιά περνούν δημιουργικά τις ώρες τους με δραστηριότητες που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον τους.

Πραγματικά δεν περιμέναμε να έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία αυτά τα προγράμματα. Προς έκπληξη μας τα παιδιά δεν αρνούνται να περνούν και τα απογεύματα τους στο σχολείο και σε αυτό σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τους εκπαιδευτικούς .

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται είναι μαθήματα μαγειρικής , γεωπονικής ,ομαδικά παιχνίδια , αθλητισμός .

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των παιδιών προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε το πρόγραμμμα αυτό όλη τη σχολική χρονιά και αν είναι δυνατό ακόμη και το καλοκαίρι . Οι προσπάθειες γίνονται για να στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτή τη δράση καθώς τα προγράμματα έχουν διάρκεια μόνο πέντε μήνες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...