Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στην πατρίδα της την Μεσσηνία οι εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Ξεκίνησε την Παρασκευή από το Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, το μεγάλο αφιέρωμα στη Μεσσήνια σοπράνο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα συνεχιστεί και στην Καλαμάτα, όπως γράφει το eleftheriaonline.gr. 


Εγκαινιάστηκε έκθεση αφιερωμένη στη Μεσσήνια Μαρία Κάλλας, στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος για τα 90 χρόνια από τη γέννησή της.

Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν επιστολές της Μαρίας Κάλλας, καθώς και αφίσες και φωτογραφίες από τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας.

Από σήμερα Δευτέρα και ως την Παρασκευή, η διοργάνωση μεταφέρεται στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επεξεργασμένο φωτογραφικό υλικό (το εικαστικό μέρος της έκθεσης είναι καλλιτεχνών αποφοίτων της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη) καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων και της Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις, για την "Εβδομάδα Κάλλας":

- Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 8 μ.μ. συναυλία αποφοίτων και τελειόφοιτων σπουδαστριών της Τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της καθηγήτριας Χριστίνας Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

- Τρίτη 9 μ.μ. παράσταση "La Maria" – μονόπρακτο της δρ. Μαρία Boundas – Bakalis στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

- Τετάρτη 7 μ.μ. εγκαίνια έκθεσης, προβολή ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" και συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

- Πέμπτη 7.30 μ.μ. “Five Modern Ensemble” στον πεζόδρομο της οδού Ιατροπούλου.

Νωρίτερα, στις 2.30 μ.μ. ανοιχτή πρόβα χορωδίας και ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του ΜΣΚ.

- Παρασκευή 9 μ.μ. «Αηδόνι ήταν …» Ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδι. Μια συναυλία με έργα που έχουν θεματική τους τα πουλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

- Σάββατο 11.30 μ.μ. συναυλία από τη «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στο ύψος της Στοάς Λόντου.

- Κυριακή 8 μ.μ. προβολή της ταινίας "Μήδεια" του Π.Π. Παζολίνι από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό κι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα γίνονται επισκέψεις σχολείων και θα ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο "Αλ. Κουμουνδούρος" στο Διοικητήριο.

Για το θέμα δόθηκεσυνέντευξη τύπου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, από τον ίδιο, το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Γιώργο Ηλιόπουλο.

Ο κ. Μπάμης είπε πως εγκρίθηκε η ίδρυση ενός συλλόγου φίλων του Μουσείου Μαρίας Κάλλας, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής 40 ιδρυτικά μέλη και μεταξύ αυτών: ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάχρης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, αρχαιολόγοι, καθηγητές και άλλοι. Με χαρά ο δήμαρχος Οιχαλίας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η μελέτη του μουσείου "Κάλλας" στο Νιοχώρι και πως το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...