Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πολλά τα ετοιμόρροπα κτήρια στην Τρίπολη

Κίνδυνος για οδηγούς και περαστικούς


Περισσότερα από 50 με 60 είναι τα ετοιμόρροπα εγκαταλελειμμένα κτήρια στο δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Μπούρας, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από ένα ετοιμόρροπο.


Το συγκεκριμένο κτήριο, για το οποίο πολλές αναφορές έχουν γίνει κατά καιρούς, είναι από τα πλέον επικίνδυνα της πόλης, καθώς λίγο πιο πάνω βρίσκεται δημοτικό σχολείο και περνούν καθημερινά πολλά παιδιά. Εκτός αυτού, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από πολυσύχναστο δρόμο που περνούν πεζοί και αυτοκίνητα.


Ο Α. Μπούρας ενημέρωσε ότι ο δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες έχουν προβεί στην αυτοψία όλων των κτηρίων, έχουν γίνει οι σχετικές τεχνικές εκθέσεις από τους μηχανικούς και έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με τους φερόμενους ιδιοκτήτες, οι οποίοι από τη στιγμή που θα ενημερωθούν, έχουν περιθώριο ενάμιση μήνα για να το κατεδαφίσουν.

Αν η κατεδάφιση γίνει από το δήμο ο ιδιοκτήτης χρεώνεται την εργολαβία.

Βέβαια αυτό που συμβαίνει σε όλα τα κτήρια της Τρίπολης, είναι πολύ πιο περίπλοκο, αφού οι ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από ένας και μάλιστα πολλοί εξαφανισμένοι. Ο δήμος δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με όλους και έτσι δε μπορεί να προβεί σε εργασίες κατεδάφισης των επικίνδυνων κτηρίων, γιατί θα υποστεί τις νομικές συνέπειες.

Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που δεν τα κατεδαφίζουν γιατί το νέο πολεοδομικό σχέδιο τους «τρώει» έδαφος, ειδικά σε κτήρια που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και πρέπει να «τραβηχτούν» προς τα μέσα.

«Όπως και να έχει, τα κτήρια αυτά είναι επικίνδυνα και μας έχει βοηθήσει ο Θεός που δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...