Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα: "Δεν χρειάζονται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής" (βίντεο)

Αναδιαπραγμάτευση και αλλαγή πολιτικής ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, χθες στην Καλαμάτα και τάχθηκε κατά του άδικου και ανορθολογικού νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σε συνέντευξη Τύπου στο "Rex", πριν την ομιλία του σε μέλη και φίλους του κόμματος, παρατήρησε πως το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπαναχώρησε από τη συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Και προκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το τι θα κάνουν με τις εκκρεμείς προτάσεις νόμου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Απάντησε σε ερώτησή μας ότι με την ασκούμενη πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας και υποστήριξε πως "εκλογές δε χρειάζονται, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής".

Ανέφερε ότι "εμείς δεν έχουμε ψηφίσει κανένα μνημόνιο, αλλά στηρίξαμε την κυβέρνηση για να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια" κι έκανε λόγο για την Αριστερά της ευθύνης.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι "αν το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε τη ΔΗΜΑΡ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα ήταν δυνατό να έχουμε αλλαγή σε πολλά πράγματα".

Τάχθηκε κατά της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση, όπως προωθείται, κάνοντας λόγο για τροχιοδεικτική βολή του υπουργού Εσωτερικών. Υποστήριξε την καθιέρωση απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατική νομιμοποίηση, με εκλογή του 50% συν 1, ενώ διαφώνησε με τη αφυδάτωση της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή με την περίπτωση δήμαρχοι και περιφερειάρχες να μην έχουν πλειοψηφία. Δήλωσε ότι εμπιστεύονται τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και αναφέρθηκε σε καταγραφή δημοσκοπικών στοιχείων που δείχνουν άνοδο της ΔΗΜΑΡ.

Εκτίμησε ότι "αν δεν αναδιαρθρωθεί το δυσβάστακτο χρέος δε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί" κι εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματός του στον ενιαίο φόρο ακινήτων, παρατήρησε πως "η φορολογία πρέπει να είναι για τη συνολική ακίνητη περιουσία του πολίτη".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι "θα είναι μακρύς ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση, αν δε γίνουν αλλαγές" και συνέστησε "η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας, που έχουν αναγνωρίσει ότι έχει λάθη το σχέδιο"

Τάχθηκε υπέρ της ενιαίας ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, αλλά παρατήρησε ότι "αν δε δρομολογηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία, η κρίση δε θα περιοριστεί στο Νότο".

Χαρακτήρισε κρίσιμο σταθμό τις ευρωεκλογές του 2014 για τη διαμόρφωση του συσχετισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες" και σημείωσε πως "η αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι η αναγκαία κίνηση".

Για τη διαφωνία με την κίνηση των "58", παρατήρησε ότι δεν κάνει καμία αναφορά στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης, υπενθύμισε πως "το ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει προγραμματική συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τη Ν.Δ." και ξεκαθάρισε ότι "εμείς μιλάμε για τον τρίτο πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την ασκούμενη πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας".

Εξέφρασε τη λύπη του που δε θα είμαστε στις αγορές το 2014 και δήλωσε πως είναι απαράδεκτο να καθυστερούν την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, των άλλων λιστών και του περιουσιολογίου".

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Δημήτρη Μανιάτη και μέλη της διοίκησης. Ο κ. Μανιάτης τον ενημέρωσε για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νομό, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας και ο κ. Κουβέλης έδειξε ενδιαφέρον για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία και για την αναβάθμιση του λιμανιού.
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...