Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Παίζουμε και μαθαίνουμε – Planetbook στο δήμο Τρίπολης!


To KEAN- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2013 και  ώρα 10.00πμ στις πρότυπες Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ.) στο 6ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης- Σπάρτης, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι Planetbook.
To Planetbook είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ. Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.

Το παιχνίδι διαρθρώνεται σε τρεις ζώνες: την «γκρίζα ζώνη», όπου τίθενται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που «πληγώνουν τον πλανήτη», στη ζώνη της «ελπίδας και της συμμετοχής», όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας (GreenPeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση) και στη ζώνη όπου «σώζουμε τον πλανήτη».Ο παίκτης που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο «δέντρο της σωτηρίας» είναι πλέον σε θέση να μαζέψει τα κομμάτια της Γης και να φτιάξει ένα καλύτερο πλανήτη!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 100 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα σε συνεργασία με δήμους, φεστιβάλ, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά κέντρα και καλοκαιρινά προγράμματα.

Οι νέοι του Δήμου Τρίπολης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το Planetbook στην επιδαπέδια μορφή του και να ενημερωθούν σε θέματα περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...