Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Τρίπολη με το ΕΣΠΑ υλοποιεί έργα και προωθεί τοπικά προϊόντα

O Δήμος Τρίπολης τα τελευταία 2 χρόνια έχει ενεργοποιήσει είτε κονδύλια παλιά που είχαν χαθεί για διάφορους λόγους, είτε νέες χρηματοδοτήσεις για μελέτες έργων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι μελέτες που έχουν ήδη κατατεθεί ή πρόκειται το επόμενο διάστημα να κατατεθούν, αφορούν σε έργα οδοποιίας, ύδρευσης, σε αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων αλλά και σε άλλα έργα υποδομών, σε πολιτιστικές δράσεις, σε ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας και κατά συνέπεια εξοικονόμησης πόρων, σε δράσεις για τον τουρισμό, αλλά και σε προτάσεις για την ενίσχυση της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του Δήμου, αποτελούν μέρος του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης 2011-2014 που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η φάση του.

Ανάμεσα στις προτάσεις συμπεριλαμβάνονται η ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων, το αποχετευτικό δίκτυο στο Λεβίδι, η διαδικτυακή πύλη του Δήμου Τρίπολης που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δημότες, έργα ύδρευσης σε Δημοτικές Ενότητες, η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου και των οδών Γεωργίου ΑΆ και Εθνομαρτύρων, η ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, η ανέγερση 3 νέων σχολείων, το Μαυσωλείο Κολοκοτρώνη και το Μουσείο του Αγώνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ανέρχεται σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή μας αλλά και για το χρόνο που απαιτείται για να προετοιμαστεί μια πρόταση και να κατατεθεί στο ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να ενταχθεί ένα έργο δήμου στο ΕΣΠΑ χρειάζεται 34 διαφορετικά έγγραφα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...