Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

 Τεράστιες είναι οι καταστροφές που καταγράφουν οι κάμερες των ειδησιογραφικών καναλιών στην περιοχή του Άργους μετά την εφιαλτική νύχτα που έζησε η πόλη και οι κάτοικοι της. Τόνοι φερτών υλικών έχουν κατακλύσει την παραλία της Νέας Κίου όπου εκβάλει ο ποταμός Πάνιτσα.


Σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν μετρούν σήμερα τις ζημιές, ενώ ο δήμος και οι μηχανισμοί του βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη καταστροφή άνευ προηγουμένου. Γέφυρες δρόμοι  και υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ συγκλήθηκε σύσκεψη εκτάκτων αναγκών με όλους του φορείς στο παλιό δημαρχείο για να συντονίσουν τις ενέργειες τους.


Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής στο Άργος και την ευρύτερη περιοχή ενώ η πόλη θρηνεί και μία νεκρή γυναίκα που ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού την νύχτα.  Ο ακάλυπτος χώρος συγκέντρωσε πολύ νερό λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τοιχίο και η άτυχη γυναίκα να πνιγεί.Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη σερβικής καταγωγής που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης.


Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.


Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.


Οι δύο ξεροπόταμοι Ξεριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν κάνοντας αδιάβατους τους περισσότερους δρόμους . Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παραμένουν κλειστοί, ενώ σε πολλά σημεία η λάσπη και οι πέτρες που έφεραν τα ποτάμια έχουν κόψει την συγκοινωνία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ το έργο της συνδράμουν αυτοκίνητα και πληρώματα της Π.Υ.από όλη την Πελοπόννησο και βαριά οχήματα του στρατού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...