Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Ναύπλιο:Ξεκινά πιλοτικά η λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη, η πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο δήμο Ναυπλιέων.

Ήδη ο δήμος διαθέτει από την Δευτέρα κωδικούς χρήσης, του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε δημότες που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, αρχικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Στόχος, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, είναι να δοκιμαστεί στην πράξη το σύστημα, πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία και αποδοθεί σε χρήση σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της Αργολικής πρωτεύουσας.

Οι προσωρινοί, αλλά και οι μελλοντικοί χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατα από τους σταθμούς, αφού προηγηθεί διαδικασία εγγραφής με μία επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, με την αστυνομική τους ταυτότητα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Εκεί θα λαμβάνουν τα συνθηματικά τους και τους απαραίτητους κωδικούς για την παραλαβή ποδηλάτου από τους σταθμούς.

Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω.

Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατο από οποιονδήποτε σταθμό θέλουν και να το αφήνουν σε οποιονδήποτε σταθμό, που βρίσκονται, στο δημαρχείο, στο πάρκο Κολοκοτρώνη, στην οδό Άργους & Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης στο συνοικισμό της Πρόνοιας.

Στο αρχικό στάδιο που το πρόγραμμα θα λειτουργεί πιλοτικά η χρήση του συστήματος θα είναι δωρεάν και η κάθε χρήση κοινόχρηστου ποδηλάτου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...