Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΓΟΥΣ

 
Στο επί της οδού Κοφηνιώτου στο Αργος ,κτήριο της Χριστιανικής ένωσης  Άργους  εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Μεσοπεντηκοστής, όπου υπάρχει ναΐσκος αφιερωμένος στην Μεσοπεντηκοστή ,τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν από τον Μακαριστό  Μητροπολίτη Αργολίδος  κυρό Ιάκωβο στις 9 /10 /2010. 

Σημειωτέων ότι ο ναΐσκος έγινε από πρόταση του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καλλινίκου και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ενώσεως. Το σημερινό κτήριο όπου στεγάζεται η Χ.Ε.Α θεμελιώθηκε στις 6 Μαΐου του 1951 από τον τότε μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Μητροπολίτη Χρυσόστομο Α  Ταβλαρουράκη σε οικόπεδο από δωρεά της χήρας Ευδοκίας Καλαντζή στην μνήμη του μοναδικού της παιδιού Βασιλείου το οποίο σκοτώθηκε άδικα κατά τον βομβαρδισμό του Άργους  το 1943. 


Επίσης κάθε Δευτέρα στο χώρο αυτό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο πραγματοποιείται κύκλος μαθημάτων με ερμηνεία  Ευαγγελικών περικοπών και ύμνων  του Ψαλτηρίου. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...