Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


 
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο γραφικό εκκλησάκι στην παράλια της Καραθώνας  έξω από το Ναύπλιο.

Ένα εκκλησάκι που φτιάχτηκε το 1875 χτισμένο μαζί με κάποια κελιά και βάση κάποιον προφορικών μαρτυρίων ήταν μετοχή της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης, στα κελιά  αυτά φιλοξενούνταν άποροι και άρρωστοι κληρικοί .Κατόπιν βάση  μαρτυρίων πέρασε στο σωματείο οικοδόμων το 1895, μετά από παρέμβαση της τότε Βασιλικής οικογενείας της Ελλάδος.

Από τότε μέχρι και σήμερα το σωματείο οικοδόμων ιδίως το καινούργιο σωματείο φροντίζει για την πανηγύρι καθώς και για την συντήρηση της εκκλησιάς και των κελιών, μάλιστα έχουν ξεκινήσει και την συγκέντρωση υλικού για να φτιαχτεί στο χώρο μουσείο με υλικό από την ίδρυση του σωματείου.

Εντός της εκκλησιάς υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας  μιας και εκεί ανήκει εκκλησιαστικά, μεταξύ των εικόνων που φυλάσσονται είναι και μια εικόνα με τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη που βάση προφορικών μαρτυρίων έχει έρθει από την Κωνσταντινούπολη.

Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό και την θεία λειτουργιά τέλεσε ο Ιερέας πατέρας Ελευθέριος Μίχος, ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του ναού .Κατόπιν ο σύλλογος οικοδόμων Ναυπλίας πρόσφερε στα μέλη του και τους φίλους πλούσιο πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...