Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΣΟΚΤΙΣΤΟΥ ΣΤO ΝΑΥΠΛΙΟ


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, όπου  πανηγυρίζει  το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόχτιστου ,πρόκειται για ένα εξωκλήσι στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας 7κμ από την πόλη χτισμένο την περίοδο Ενετοκρατίας από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από κάποιο νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο ,που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την ανατολή. 

Ο καπετάνιος με το πλοίο του μπαίνοντας νύχτα στο λιμάνι έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία , μιας και το μέρος εκείνο το πιάνει ιδίως τον χειμώνα πολύ ο καιρός ,τότε ο καπετάνιος για να σωθεί έταξε να φτιάξει μια εκκλησία σε εκείνο το μέρος αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών  Άγιο Νικόλαο ,έτσι και έγινε ,το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και έφτιαξε την εκκλησία και μάλιστα με πολύ κόπο λόγω της δύσβατης περιοχής, μάλιστα αντί για νερό την λάσπη την έφτιαξε με κρασί...από τότε το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο μέσα στους αέρηδες τα κύματα του χειμώνα και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα αλλά και Χάρη στις προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Καταφέρνει μέχρι και σήμερα να είναι φύλακας άγγελος σε όλα τα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι της πόλης. Για να πάει κανείς εκεί περπατά λίγα χιλιόμετρα μέσα από ένα μονοπάτι και σαν όαση βλέπει το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι . Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας πατέρας Ελευθέριος Μίχος , ιερέας της Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου . Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου από την εκκλησία ως το λιμανάκι προς ευλογία των πιστών που κάθε χρόνο κατακλύζουν το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...