Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Κ.ΡΟΥΤΟΥΛΑ


Ο Δήμοs Ναυπλιών  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν  εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως, που  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 29η Μαΐού 2013  το απόγευμα στην αίθουσα τηs Πρώτης βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς, ύμνους, Θρήνους για την άλωση από διάφορες περιοχέs του Ελληνισμού καθώs και τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά, έντεχνα και λαικά, αναφερόμενα στην Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, το Βόσπορο, και την Αγιά Σοφιά, με το μουσικό σχήμα (Ορχήστρα, χορωδία, μονωδίεs), "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ" σε διδασκαλία και διεύθυνση, του χοράρχη  Κωνσταντίνού Ρούτουλα.

Το παρών τους στην εκδήλωση αυτή ήταν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος Γ. Παραβάντης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ.Γραμματικόπουλος, ο κ. Α. Τσούμπας , οι στρατιωτικές αρχές του νομού, αρκετοί Ιερείς ,χορηγοί της εκδήλωσης και πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της πρώτης βουλής .
 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...