Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απαξίωση και χωρίς προσωπικό τα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας


Για σειρά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, από τους εκπροσώπους των Σωματείων ειδικευμένων ιατρών και εργαζομένων, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε το πρωί στο Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε με τον πρόεδρο, τη γραμματέα και τον ταμία του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, καθώς και με τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ιδιαίτερα τόνισαν την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ακόμη και την υποβάθμιση της διατροφής των ασθενών λόγω της σοβαρής μείωσης των δαπανών για την Υγεία. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν: Tην υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό. Πάνω από 35% ελλείψεις στις οργανικές θέσεις του ιατρικού προσωπικού. Ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό. Σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και δυσκαμψία στην προμήθεια υλικών μικρού κόστους που όμως είναι απαραίτητα για την λειτουργία μηχανημάτων.

Η γραφειοκρατία έχει πολλαπλασιαστεί. Οι ώρες εργασίας των γιατρών πολλές φορές ξεπερνούν τις 100 ώρες/εβδομάδα όταν ο νόμος προβλέπει ως ανώτερο όριο τις 48 ώρες/εβδομάδα. Μεγάλη αύξηση των περιστατικών επιδείνωσης της υγείας ασθενών λόγω μη λήψης των φαρμάκων που προβλέπονται επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Σοβαρά προβλήματα στην φύλαξη του νοσοκομείου καθώς είναι «ξέφραγο αμπέλι» και παρατηρούνται φθορές κλοπές ακόμη και βιαιοπραγίες εναντίον του προσωπικού. Πρόβλημα υπάρχει και στη διακομιδή των ασθενών καθώς οι δύο σύγχρονες μονάδες που υπήρχαν βρίσκονται στο συνεργείο με βλάβη από τον περασμένο Ιούνιο! Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δεν τηρείται κανένας κανονισμός ασφάλειας της ισχύουσας νομοθεσίας. Επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση από πλευράς στελέχωση και στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...